Teatre

 

L’extraescolar dramàtic és molt més que una obra de teatre a final de curs! És un procés d’educació en valors, empatia, treball en equip i emocional.

PROVEÏDOR:  GEMMA MARTÍNEZ (Actriu i pedagoga)
INICI: OCTUBRE 2020 
HORARIS: Veure els horaris al web
ALUMNES PER GRUP: Màxim 15

La idea és que els alumnes valorin l’expressió dramàtica com una eina per a relacionar-se amb l’entorn social i afectiu alhora que gaudeixen de l’experiència de pujar a un escenari, trobar un personatge, imaginar…. i crear!

L’activitat conté dos blocs de treball:

1. Iniciació al teatre a través de jocs i exercicis, a partir dels quals es treballa:

  • L’expressió corporal.
  • L’expressió oral.
  • El joc dramàtic.
  • El llenguatge dramàtic.
  • La creació individual i col·lectiva.
  • L’anàlisi i valoració del propi procés d’aprenentatge.

2. Preparació, muntatge i representació d’una obra de teatre.

  • L’obra es tria en funció de les característiques, naturalesa i necessitats del grup. Pot ser un text existent, una adaptació o una creació col·lectiva
  • Treballem els objectius de l’activitat a través del muntatge de l’obra, del treball d’escenes, la construcció de personatges i la creació col·lectiva.
  •  Presentem l’obra a l’Institut per final de curs i, si s’escau, es presenta a les Jornades Joves de Creació Artística que organitza l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració del Teatre Lliure. Si resulten seleccionats, els alumnes representen l’obra al Teatre Lliure de Montjuïc, amb tots els recursos dels quals disposa aquest teatre professional. Des de 2010, els grups de teatre de l’institut participen, obtenint molts bons resultats i situant-se entre els grups finalistes.

A càrrec de Gemma Martínez ACTRIU i PEDAGOGA

En teatre, ha treballat recentment a Dolors, dirigida per Sergi Belbel i Cristina Clemente (maig 2019, Teatre Lliure). També ha treballat en l’obra Ovelles (Sala  Flyhard) i Les Roses de la Vida (sala BARTS), i en muntatges com La senyora Florentina i el seu amor Homer, (TNC), Fedra (Teatre Romea), La Bête i Una vella coneguda olor (TNC). Ha protagonitzat el monòleg Exacte, el món com no és, i ha participat en els musicals Pegados, un musical diferente i Merda d’Artista. En televisió va treballar a la sèrie d’emissió diària a El Cor de la Ciutat durant les quatre últimes temporades; i actualment apareix a Com si fos ahir (Televisió de Catalunya). També ha realitzat gires de teatre infantil a nivell estatal. En l’àmbit pedagògic i formatiu, ha estudiat fins a 4rt curs de la Llicenciatura de Pedagogia a la UAB. Exerceix de professora de teatre en diversos centres i dirigeix l’escola de teatre Món de Mones a Corbera de Llobregat. És membre fundadora del Centre de Creacions Contemporànies de Barcelona, nunArt. És professora de teatre a l’IES Montserrat des de l’any 2009.