Situació de les activitats extraescolars

Benvolguts/des famílies,

La comissió d’extraescolars davant la normativa publicada al DOGC el dia 21/11/2020 seguim treballant per tal de poder gestionar tot el relatiu a les diferents activitats extraescolars gestionades per lAFA amb les novetats i restriccions vigents.

És per això, que us volem comunicar que tal com marca el Pla d’Obertura de les Activitats, el qual us adjuntem, les activitats extraescolars no poden tornar a ser presencials fins a nou avís.
Les families afectades rebreu un correu de la comissió amb la informació.

Salut,

Comissió Extraescolars

Compra de llibres i llicències curs 2020-2021

Bon dia a tothom!

Des de l’AFA us volem fer arribar algunes informacions en relació als llibres i llicències necessàries de cara al curs 2020-2021 per aquest any tan diferent que ens està tocant viure:

  • Teniu disponible el llistat de llibres i llicències al web de l’institut juntament amb la recomanació per part del centre de NO comprar de moment els que corresponen a assignatures optatives.
  • El llistat està també disponible a la plataforma Iddink per si voleu fer servir aquesta via d’adquisició de llibres i llicències.
  • IMPORTANT: Aquest any l’AFA no farà cap cobrament de llicències. La compra de les llicències es farà (via Iddink o una altra) per part de cada família de manera individualitzada. És a dir, el llistat de llibres disponible a Iddink inclou les llicències digitals.
  • Si feu servir la via Iddink: NO HEU DE COMPRAR EL LLISTAT COMPLET. En alguns casos haureu d’escollir entre comprar el llibre nou (que inclou llicència) o bé comprar únicament la  llicència + ecobook reciclat (o llibre reciclat que tingueu).
  • Iddink fa enviament gratuït fins finals de juliol aquest any. Donada la incertesa al respecte dels llibres per les optatives, hem negociat que les famílies que facin una comanda al juliol per altres llibres tindran també enviament gratuït dels llibres d’optatives que puguin necessitar al setembre. Per la resta de comandes fetes de nou al setembre, el preu de l’enviament serà de 4,5 €.

A l’AFA estem fent tot el possible per treballar en remot, coordinar-nos amb el centre i informar-vos puntualment de totes les novetats, tot i l’entorn canviant que estem tenint amb la COVID19.

Us desitgem un súper bon estiu que ens carregui les piles per tornar el proper setembre a un curs que sabem serà ple de nous reptes!

Junta de l’AFA Institut Montserrat

Inscripcions a extraescolars pel curs vinent obertes!

A partir d’avui ja podeu inscriure-us a les activitats extraescolars del curs vinent (2020/21).

Sabem que aquest darrer curs ha estat complicat, però des de la comissió d’extraescolars hem intentat avançar amb la màxima normalitat possible i, ara per ara, així planegem el curs vinent, amb classes presencials al centre, però tenint preparades alternatives en cas que fossin necessàries.

Us podeu inscriure mitjançant el següent enllaç:

Inscripció extraescolars 2020/21

També ens agradaria que tots aquells que heu participat d’alguna manera aquest curs passat en alguna extraescolar ens féssiu arribar els vostres comentaris, opinions i suggerències per tal de poder oferir el millor servei possible a les famílies. Ho podeu fer mitjançant el següent enllaç:

Qüestionari de satisfacció extraescolars 2019/20

Us desitgem un molt bon estiu i ens tornem a trobar al setembre!!!

Eva i Ariadna

Comissió d’extraescolars

Extraescolars durant el confinament

Benvolgudes famílies,

Des de la comissió d’extraescolars esperem que estigueu bé i que la situació en què ens trobem degut al COVID19 sigui el més portable possible.

Volem expressar que des de l’inici del confinament hem intentat realitzar les activitats extraescolars en format online, però organitzar-ho no ha estat senzill degut a la gran velocitat dels esdeveniments.

Us demanem disculpes per si no hem comunicat i gestionat alguns aspectes de la millor manera possible o amb la suficient antelació.

Inicialment crèiem que només serien un parell de setmanes, però veient que el procés s’allargava, hem estat parlant amb els proveïdors per intentar trobar la millor manera de fer les activitats en format online alhora que hem intentat ajustar el preu al màxim.

Us escrivim perquè creiem que com a part de l’AFAnecessitem comptar amb una estabilitat econòmica de les nostres activitats, i no podem assumir la pèrdua econòmica que un retorn de rebuts massiu comportaria, tant per l’import dels rebuts en sí com per les comissions bancàries que aquestes devolucions suposen.

Sabem que la situació actual no és fàcil per ningú i que el nivell d’incertesa pot ser molt elevat per algunes famílies, així que podem entendre qualsevol decisió que es prengui per part de les famílies, però necessitem conèixer-les per endavant per poder actuar en conseqüència.

Les condicions de realització de les activitats seran les següents:

  • Disseny 3D: desgraciadament per inconvenients tècnics i tecnològics aquesta activitat no es podrà realitzar online. No es cobrarà res als alumnes inscrits.
  • Robòtica: Les classes estan funcionant molt bé i per tant seguiran tal i com s’han vingut realitzant fins ara. El preu es veurà reduït un 10% de 50€ a 45€ mensuals.
  • Teatre: Les classes també estan funcionant molt bé i també seguiran igual. La quota trimestral també es veurà reduïda en un 10%, de manera que la quota de 75€ passa a 67€ i la quota de 90€ passa a 81€.
  • Anglès: Vam començar amb el format proposat per UAB de donar als alumnes feines per fer a casa (2 hores aproximadament) i 15 minuts de “tutoria individual”. Aquest format no ha acabat de funcionar i hem proposat fer classes grupals de 40 minuts de classe + 10 minuts de pausa + 40 minuts de classe. Les feines es proposaran a classe i es revisaran a la següent sessió. Estem provant aquest format aquesta setmana i sembla que funciona millor.

Totes les classes tindran la mateixa durada, de manera que l’activitat de 100h passarà a ser també de 70h i faran una classe setmanal els divendres.

Degut a la modificació de la durada de les classes el preu passarà de 65€ a 55€ mensuals.

Hem negociat amb UAB una rebaixa del preu/hora que ens cobren i així poder baixar la ràtio mínima necessària per poder tirar endavant els grups. Entenem que s’agraeix que les classes online siguin més reduïdes. El nombre mitjà d’alumnes per classe serà de 6.

Depenent de la resposta de les famílies potser haurem de reagrupar els alumnes de manera diferent, tot i que intentarem mantenir els grups actuals sempre que sigui possible.

Us agrairem que ens confirmeu tant si voleu continuar com si no amb les extraescolars que els vostres fills i filles estan cursant actualment i, així sabrem que tots heu rebut la informació i ningú es queda fora de manera involuntària.

Per fer-ho contesteu al següent formulari https://forms.gle/1qUbom4UEz4Ddo4r7  o si teniu cap dubte escriviu un correu a extraescolars@afainstitutmontserrat.cat.

Cal omplir un full de formulari per cada activitat realitzada si se’n fa més d’una.

Necessitem tenir aquesta informació amb urgència per poder-ho organitzar tot (data límit diumenge vespre) de manera que dilluns puguem tancar grups. Els rebuts de les activitats extraescolars es cobraran la setmana vinent.

Durant les vacances escolars de Setmana santa hi haurà extraescolars. Entenem que tot i ser vacances, la situació dels alumnes no serà massa diferent a la d’ara. En el cas de teatre i robòtica és una classe extra i en el cas d’anglès aquesta classe servirà per recuperar les sessions perdudes la setmana del 16 al 20 de març (aquestes classes s’estan recuperant aquesta setmana i les d’aquesta setmana es recuperaran per Setmana santa).

No dubteu a preguntar-nos els dubtes que us sorgeixin i fer-nos qualsevol comentari que creieu pugui ajudar a millorar el servei.

No volem despedir-nos sense tornar a fer evident el nostre suport a totes les famílies del centre, especialment a les que s’han vist afectades per aquesta situació.

Fins aviat i salut!

Comissió d’extraescolars

Estudiar telemàticament

Benvolguda família,

Durant aquest dies en què l’institut estarà tancat, el vostres fills/filles podran treballar telemàticament a través de la plataforma moodle del centre.

També és possible que alguns professors/es contactin per altres mitjans telemàtics amb els vostres fills/es.

L’alumnat de 1r de batxillerat pot aprofitar també per avançar en el seu Treball de recerca.

S’ha obert un curs específic de fàcil accés anomenat Març 2020 (a través d’Interdisciplinars), on els diferents departaments del centre aniran penjant les tasques assignades per cada curs. https://moodle.institutmontserrat.cat/

Al llarg d’aquest dies s’aniran actualitzant les tasques.

Feu-ne màxima difusió, si us plau.

Esperem que aquesta situació remeti aviat i puguem tornar a la normalitat.

Salutacions cordials,

2n Comunicat AFA COVID – 19

Benvolgudes famílies,

Seguint les directrius del Departament d’Ensenyament i de la informació facilitada per la Direcció del Centre, informem que tota l’activitat de l’AFA queda suspesa a partir d’avui.

La represa de les activitats quedarà supeditada a les indicacions del Departament, us n’anirem informant.

Us recordem seguir les indicacions, recomanacions i protocols que estableix el Departament de Salut pel que fa a la prevenció del virus.

Podeu consultar tota la informació a: canalsalut.gencat.cat/coronavirus

Esperem retrobar-nos tots i totes ben aviat !
Junta de l’AFA Montserrat

CORONAVIRUS COVID-19

Benvolgudes famílies,

Arran de les darreres notícies us emplacem a seguir les indicacions del Departament de Salut envers al Coronavirus. Seguiu actualitzats a través del web de Salut. El millor i únic canal d’informació de referència. Consells, indicacions… tota informació sempre és benvinguda.